

Thursday, 18 April | 09:00 - 17:30 CET

09:00	Registration and coffee (15min)
09:15	Welcome and Introductions (15min)
09:30	Opening High-Level Interventions (30min)
	 Annette Scheunpflug, GENE Chair Sergio Colina Martin, Director General of Sustainable Development Policies Ministry of Foreign Affairs, European Union and Cooperation, Spain Erica Gerretsen, Director of DG INTPA Directorate G "Human Development, Migration, Governance and Peace (hybrid)
	 Video messages: Carsten Staur, Chair of the OECD's Development Assistance Committee (DAC) Stefania Giannini, Assistant Director-General for Education, UNESCO
10:00	Presentation and approval of the agenda (15min)
10:15	National Statements (45min)
11:00	Coffee Break (30min)
11:30	National Statements continued (45min)
12:15	Group Photo (15min)
12:30	Lunch (1hr)
13:30	Reflections on cross-cutting issues and intro to working groups (15 min)
13:45	Looking forward to 2050 - Working groups (1h 15min) Four parallel workshops on cross-cutting issues identified by our participants:
	1. Revisiting the values and vision of Global Education for 2050 2. Challenges to democracy, Global Education and public engagement 3. National strategy development – sharing different models 4. The International policy context – working together to strengthen Global Education
15:00	Coffee Break (30min)
15:30	Host country Global Education session (1hr 45min) Four parallel workshops showcasing Global Education (GE) education policy and practice at national and regional leve
	1. GE and Academia 2. GE and Civil Society 3. GE and Local and Regional Governments

Friday, 19 April | 09:00 - 17:00 CET

09:00 Welcome, summary o	of day 1	, outline	of day	2 (10min
--------------------------	----------	-----------	--------	-----	-------

- 09:10 GENE at 50: The history and future of Global Education in Europe | A walking presentation (30min)
- 09:40 Special award ceremony (40min)
- 10:20 Launch of the GENE publication on National Histories (25min)
- 10:45 Coffee (30min)
- 11:15 Plenary Panel 1: The Education Context Looking around, looking forward (45min)

Panelists:

- Lydia Ruprecht UNESCO
- Aravella Zachariou UNECE
- Paula Korsnakova International Association for the Evaluation of Educational Achievement (IEA)

Chair - Professor Elina Lehtomaki (University of Oulu and Co-chair of ANGEL)

- 12:00 Networking (45min)
- 12:45 **Lunch (1hr 15min)**
- 14:00 Plenary panel 2: The Development and Foreign Policy Context Looking around, looking forward (45min)

Panelists:

- EC INTPA
- Marcel Fukayama G20 for Impact
- Preslav Tonkov Gallup

Chair - Liam Wegimont

- 14:45 GENE Work Session (closed) (45min)
- 15:30 GENE Launches (30min)
- 16:00 Coffee Break (30min)
- 16:30 Closing Keynote and Q&A (30min) | Eloísa Nos Aldás University Jaume I
- **17:00** Closing Day 2
- 19:00 Dinner
- 21:00 Visit to the museum Reina Sofía

17.15 Closing Day 1

4. GE in Formal Education

19:30 Dinner





